VZW Dieren In Nood | Dierenasiel- honden & katten

Een diervriendelijk dierenasiel in Ophoven. Wij vangen zowel honden als katten op. We proberen hun karakter en hun eigenschappen te achterhalen en zoeken voor hun een geschikte thuis!

Welkom bij VZW Dino

Vzw dieren in nood is een privé-initiatief te Belgisch-Limburg (Kinrooi) dat in 2012 opgestart werd door Sofie Cnudde. Sofie Is van opleiding hondeninstructeur en gedragstherapeute, en heeft zich door de jaren heen permanent bijgeschoold, naast haar praktisch opgedane ervaring met de duizenden asieldieren die ondertussen al bij Vzw dieren in nood voorbijgekomen zijn. 

Meldpunt dierenmishandeling

Ben je getuige van een verwaarloosd of mishandeld diertje? Dan kun je melding maken via deze link.

Ook ons kun je hierover informeren via ons contactformulier.

Dierenmishandeling melden VZW Dino

Veelgestelde vragen

Wanneer je je aanmeldt om een diertje te adopteren, bied je een levend zieltje de kans op een tweede leven; op eindelijk dat gouden mandje.  

Stuur ons eerst een duidelijk mailtje met een beschrijving van de thuissituatie, net als wat je van je nieuwe vriendje verwacht. Zijn er criteria waar we rekening mee moeten houden? 

Wanneer uw aanmelding aansluit bij 1 of meerdere diertjes hier bij ons, wordt u uitgenodigd voor een kennismaking. 

Tijdens die kennismaking wordt gekeken of er inderdaad een klik is, zowel van de nieuwe baasjes naar het nieuwe diertje toe, als omgekeerd. 

Als het klikt, dan kan er verder gegaan worden met de adoptie en zullen de papieren hiervoor ingevuld kunnen worden! 

Eigenlijk is de adoptie van een diertje veel goedkoper dan je zou denken. 

Daarnaast, en zeer belangrijk, is dat wij als asiel meekijken met je om een diertje te matchen dat echt bij jullie en jullie thuissituatie past. We geven je zoveel mogelijk informatie over het diertje mee, zowel qua informatie die we van het eventueel vorige baasje mochten ontvangen, als informatie over hoe wij het diertje zelf ervaren hebben.  

Als je gratis een diertje overneemt, zijn er vaak medische problemen waarvan je niet op de hoogte bent, en nog veel vaker gedragsproblemen die men verzweeg waar je nadien pas achter komt. 

Katjes:  wettelijk dienen zij steriel te zijn, gechipt met een Europees paspoort en een registratie bij cat ID. Ze worden ook nog gevaccineerd bij ons en ontwormd en ontvlooid. 

Ze krijgen een basis medisch onderzoek en als daar afwijkingen bij vastgesteld worden, dan behandelen we eerst de problemen voordat het diertje te herplaatsen. 

Als je dit allemaal moet laten doen bij een katje dat je gratis krijgt, dan ben je vaak over de 260 euro kwijt bij de dierenarts. 

De adoptiekosten van een katje ligt lager dan dat! Afhankelijk van de leeftijd van het diertje en al dan niet een medische problematiek, varieer je tussen de 55 euro en de 220 euro. 

Hondjes: wettelijk dienen zij gechipt te zijn met een Europees paspoort en een registratie bij dog ID. Ze worden ook nog gevaccineerd, ontwormd en ontvlooid. Sommigen van hen zijn omwille van medische of gedragsredenen reeds steriel gemaakt. 

De honden krijgen ook alleen een basis medisch onderzoek en als daar afwijkingen bij vastgesteld worden, dan behandelen we eerst de problemen voordat het diertje te herplaatsen.  

De adoptiekosten van een hond ligt, afhankelijk van de leeftijd en eventuele medische problemen, tussen de 65 euro en de 300 euro. 

Groene Zorg

VZW Dieren in Nood en Dino’s groene zorg willen samen de handen in elkaar slaan om mensen met een beperking activiteiten aan te bieden in de dagelijkse professionele werking van het asiel, hetgeen een zeer brede waaier van activiteiten met zich meebrengt.