Over ons

We zijn al +10 jaar actief.

Wie zijn wij?

Vzw dieren in nood is een privé-initiatief te Belgisch-Limburg (Kinrooi) dat in 2012 opgestart werd door Sofie Cnudde. 
Sofie is van opleiding hondeninstructeur en gedragstherapeute, en heeft zich door de jaren heen permanent bijgeschoold, naast haar praktisch opgedane ervaring met de duizenden asieldieren die ondertussen al bij Vzw dieren in nood voorbijgekomen zijn. 

Ons hoofddoel is steeds geweest het vangen en opvangen, en laten herstellen (psychisch en fysisch) van verwaarloosde, mishandelde of ongewenste honden en katten die een nieuw baasje zoeken; en te zoeken naar de ideale match voor dier en mens zodat zij hopelijk de rest van hun leven heel gelukkig mogen doorbrengen met elkaar! 

Dit doen wij in samenwerking met dierenwelzijn, de provincie Limburg, de aangesloten gemeenten en politiezones; en natuurlijk met de vele onmisbare gemotiveerde vrijwilligers die bij ons meedraaien! 

Ook hebben we onze schouders staan onder zogenaamde zwerfkattenprojecten waarbij wilde katjes steriel worden gemaakt om meer dierenleed te voorkomen. De tamme katjes die hierbij gevangen worden en niet gelinkt kunnen worden aan een eigenaar, krijgen dan ook de kans op een nieuwe thuis! 

Andere huisdieren en kleinere weidedieren worden sporadisch bij ons opgevangen.  

Ook al begon Vzw dieren in nood (kortweg Dino) als een dierenasiel, sinds 2023 heeft zij er een zustervereniging bijgekregen: Dino’s groene zorg. 

Gezien wij ook vaker en vaker mensen met een beperking aangemeld kregen om hier vrijwilligerswerk te mogen doen, hebben wij besloten samen met een paar ervaren medewerkers ook op dit vlak, om dit haalbaar te maken door Dino’s groene zorg in leven te roepen!