Het team achter Dino's groene zorg

Wie zijn wij?

‘Dino’s groene zorg’ is een zusterbedrijf van Vzw Dieren in Nood, een dierenasiel waar honden en katten (en soms ook andere kleinere huis- en weidedieren), opgevangen worden met het oog op revalidatie en herplaatsing.

Vzw Dieren in Nood en Dino’s groene zorg willen samen de handen in elkaar slaan om mensen met een beperking activiteiten aan te bieden in de dagelijkse professionele werking van het asiel, hetgeen een zeer brede waaier van activiteiten met zich meebrengt.

Kristof

Kristof Truyers, hoofd van Dino’s groene zorg, heeft tientallen jaren ervaring in het begeleiden van personen met een beperking, zowel als opvoeder als door zijn functie als teamcoördinator in GES-groepen.

Samen met een aantal collega’s die, naast hun job als opvoeder ook al lange tijd medewerker zijn van het dierenasiel, zijn zij ervan overtuigd dat zij kunnen zorgen voor de inclusie van mensen met een handicap hier bij ons.

Ann

Ik ben Ann, 45 jaar en reeds 24 jaar werkzaam in de zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. Reeds op jonge leeftijd ging mijn interesse uit naar werken in de zorg. Op mijn 16de ben ik de studierichting ‘Jeugd- en Gehandicaptenzorg’ gaan volgen. Nadien heb ik verdere kennis opgedaan tijdens mijn jaren aan de Hogeschool te Hasselt en natuurlijk gedurende mijn jaren in het werkveld.

Sinds 1998 ben ik werkzaam bij Stichting Pergamijn te Echt (Nederland). Doorheen de jaren heb ik hier verschillende functie’s gehad, gaande van cliëntbegeleider naar activiteitenbegeleider tot mijn huidige functie als senior cliëntbegeleider. Wat het werken voor mij boeiend maakt, is dat elke dag anders is. Het is nooit te voorspellen hoe een dag gaat verlopen. Toch ben je als begeleider een houvast voor de cliënt. Mijn cliënten vallen onder de doelgroep MVG-ASS (moeilijk verstaanbaar gedrag, ernstig mentale beperking en een stoornis in het autismespectrum) waarbij structuur, veiligheid en houvast bovenaan staan.

Eind 2017 ben ik als vrijwilligster gestart binnen de kattenafdeling van vzw Dino. Het verzorgen van de katjes, hun zowel liefde als een nieuwe toekomst geven,… het geeft mij veel voldoening. Sedert enkele jaren ben ik verantwoordelijke van de kattenafdeling. In combinatie met het werken in de zorg zijn het soms zware/lange dagen maar het is een echte passie. Vandaar dat het idee om een zorgboerderij te starten mij enorm aansprak en ik zeker mee aan boord wou springen. Beide collega’s (Kristof & Rudi) hebben ook ontzettend veel ervaring waardoor we er zeker iets moois van gaan maken!